Bc. Andrea Kolková

Bachelor's thesis

Vysoce průmyslově zpracované potraviny

Ultra-processed foods
Anotácia:
Bakalářská práce se zabývá vysoce průmyslově zpracovanými potravinami a jejich vlivem na zdraví. První kapitola teoretické části definuje pojem VPZP a zároveň rozděluje potraviny dle klasifikace NOVA. Přes rostoucí spotřebu VPZP ve světě a ČR se přesouvá k jejím vybraným nutričním aspektům a obsahu procesních kontaminantů. Hlavní část je zaměřena na rozvoj nepřenosných onemocnění, které jsou asociovány …viac
Abstract:
The bachelor thesis deals with ultra-processed foods and their impact on health. The first chapter of the theoretical part contains the term UPFs and divides foods into four groups according to the system, called NOVA classification. Next chapters summarized consumption of UPFs worldwide and in the Czech Republic. It also defines macronutrients such as sugar, fats and other health risk ingredients …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 10. 6. 2021
  • Vedúci: Mgr. Martina Karbanová
  • Oponent: MVDr. Halina Matějová

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta