Klára Krejcarová

Bachelor's thesis

Využití hmyzího proteinu jako cesta k udržitelné produkci potravin

Utilization of Insect Protein as a Pathway to Sustainable Food Production
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou udržitelnosti produkce hmyzího proteinu jako potenciální součásti lidské stravy. V první části je popsán teoretický rámec týkající se konzumace hmyzu, včetně jeho vývoje a nutričního složení, a také tradiční konzumace v regionech, kde je entomofágie běžná. Dále se zabývá postoji spotřebitelů a souvisejícími zdravotními a bezpečnostními riziky. Udržitelnost …more
Abstract:
This bachelor thesis explores the sustainability issues surrounding the production of insect protein as a potential component of the human diet. The first section provides a theoretical framework concerning insect consumption, including its evolution, nutritional composition, and traditional consumption in regions where entomophagy is common. It also examines consumer attitudes and related health and …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 5. 2024

Thesis defence

  • Date of defence: 11. 6. 2024
  • Supervisor: doc. MVDr. Helena Modrá, Ph.D.
  • Reader: Helena Lorencová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Accessibility: .

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Fakulta regionálního rozvoje a mezinárodních studií

Mendel University in Brno

Faculty of Regional Development and International Studies

Bachelor programme:
International Territorial Studies