Lucie Žurková

Bakalářská práce

Inhibiční účinky vybraných mastných kyselin na biofilm pozitivní bakterie

The inhibition effects of selected fatty acids on biofilm formation of bacteria
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na inhibiční účinky vybraných mastných kyselin na bakterie tvořící biofilm izolovaných z mléčných výrobků. V teoretické části práce je vysvětlen princip tvorby a struktura biofilmu i jeho význam. V práci je rovněž popsána charakteristika a struktura použitých mastných kyselin a obecný popis antibakteriálních účinků a fyzikálních vlastností. V experimentální části jsou zhodnoceny …více
Abstract:
The bachelor thesis is focused on the inhibitory effects of selected fatty acids on biofilm bacteria isolated from dairy products. The theoretical part explains the principle of biofilm formation and structure and its importance. The thesis also describes the characteristics and structure of fatty acids used and a general description of antibacterial effects and physical properties. In the experimental …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Pavel Pleva, PhD.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Žurková, Lucie. Inhibiční účinky vybraných mastných kyselin na biofilm pozitivní bakterie. Zlín, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů