Inhibiční účinky vybraných mastných kyselin na biofilm pozitivní bakterie – Lucie Žurková
Lucie Žurková
Bakalářská práce
Inhibiční účinky vybraných mastných kyselin na biofilm pozitivní bakterie
The inhibition effects of selected fatty acids on biofilm formation of bacteria
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na inhibiční účinky vybraných mastných kyselin na bakterie tvořící biofilm izolovaných z mléčných výrobků. V teoretické části práce je vysvětlen princip tvorby a struktura biofilmu i jeho význam. V práci je rovněž popsána charakteristika a struktura použitých mastných kyselin a obecný popis antibakteriálních účinků a fyzikálních vlastností. V experimentální části jsou zhodnoceny …víceAbstract:
The bachelor thesis is focused on the inhibitory effects of selected fatty acids on biofilm bacteria isolated from dairy products. The theoretical part explains the principle of biofilm formation and structure and its importance. The thesis also describes the characteristics and structure of fatty acids used and a general description of antibacterial effects and physical properties. In the experimental …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Žurková, Lucie. Inhibiční účinky vybraných mastných kyselin na biofilm pozitivní bakterie. Zlín, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů