Vybrané potraviny s delší dobou minimální trvanlivosti a hodnocení jejich jakosti – Lucie Vaškových
Lucie Vaškových
Bakalářská práce
Vybrané potraviny s delší dobou minimální trvanlivosti a hodnocení jejich jakosti
Quality Assesment of selected foodstuffs with longer shelf life
Anotace:
Cílem bakalářské práce bylo provést skladovací pokus s 6 trvanlivými potravinami, a to od 15. do 24. měsíce jejich skladování. Potraviny byly skladovány při třech teplotách, a to mrazírenská, tedy -18 °C, chladírenská, 5 °C a pokojová, 23 °C. V průběhu skladování byly odebírány vzorky pro chemickou analýzu (pH, obsah sušiny, obsah amoniaku, bílkovin, tuku, thiobarbiturové číslo), texturní analýzu, …víceAbstract:
The aim of the bachelor thesis was to carry out a storage experiment with 6 durable food during 12 months. Food were stored at three temperatures, freezing temperature -18 °C, refrigerating temperature 5 °C and room temperature 23 °C. Samples were taken for chemi-cal analysis (pH, dry matter content, ammonia, protein, fat, thiobarbituric number), texture analysis, sensory analysis and microbiological …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Vaškových, Lucie. Vybrané potraviny s delší dobou minimální trvanlivosti a hodnocení jejich jakosti. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Bojové dávky potravin v mimoevropských zemích
Lukáš Zahradníček -
Řízení stravování a bojových dávek potravin v Armádě České republiky
Kamila Eliášová -
Inovace bojových dávek potravin pro AČR a krizové situace
Daniel Benda -
Katalogizase a srovnání bojových dávek potravin ve vybraných státech
Veronika Richter -
Změny jakosti trvanlivých potravin v průběhu ročního skladování
Jan Strašák -
Analýza nákladů na zajištění stravování obyvatelstva a složek IZS v krizových situacích při využití komponent bojové dávky potravin
Kateřina BLÜMELOVÁ -
Změny jakostních parametrů trvanlivých potravin během skladování
Markéta Červenková -
Vývoj obsahu vybraných biologicky aktivních látek v potravinách v průběhu skladování
Tomáš Šopík