Ing. Kateřina BÁRTOVÁ

Diplomová práce

RAPD profil vybraných kmenů laktokoků

RAPD profile of selected Lactococcus strains
Anotace:
V teoretické části diplomové práce byly charakterizovány bakterie mléčného kvašení se zaměřením na druh Lactococcus lactis. Dále byly popsány metody izolace bakteriální DNA, polymerázová řetězová reakce a její modifikace, zejména RAPD. Tato metoda byla popsána v rámci identifikace a rozlišení různých kmenů laktokoků či typizace bakterií mléčného kvašení. V praktické části byla provedena optimalizace …více
Abstract:
In theoretical parts of Master thesis the lactic acid bacteria were characterized with a view to species Lactococcus lactis. Than the methods of isolation bacterial DNA, polymerase chain reaction (PCR) and its modification especially RAPD were described. RAPD method was characterized in terms of identification and separation of various strains of lactococci or typing of lactic acid bacteria (LAB). …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2009
Zveřejnit od: 19. 5. 2009
Identifikátor: 10899

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 2. 6. 2009
  • Vedoucí: RNDr. Leona Buňková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

BÁRTOVÁ, Kateřina. RAPD profil vybraných kmenů laktokoků. Zlín, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 19. 05. 2009

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 19. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.