Vliv vybraných hydrokoloidů na konzistenci smetanových krémů – Bc. Barbora Křenková
Bc. Barbora Křenková
Master's thesis
Vliv vybraných hydrokoloidů na konzistenci smetanových krémů
Effect of chosen hydrocolloids on cream cheese consistency
Abstract:
Diplomová práce byla zaměřena na výrobu smetanových krémů s přídavkem vybraných hydrokoloidů, a to -karagenanu, -karagenanu, agaru, karagenanu CL394FLX, furcelleranu 1 000 a furcelleranu 8 500 v dané škále koncentrací. V první fázi byly vybrány hydrokoloidy poskytující smetanové krémy požadované konzistence. V druhé fázi této práce bylo zjištěno, která koncentrace použitých hydrokoloidů poskytuje smetanové …moreAbstract:
The diploma thesis was focused on the production of cream cheese with the addition of selected hydrocolloids, namely -carrageenan, -carrageenan, agar, carrageenan CL394FLX, furcellaran 1 000 and furcellaran 8 500, in the determined range of concentrations. In the first phase, the hydrocolloids were selected to provide cream cheese of the required consistency. In the second phase of this work, it was …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 5. 2020
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Křenková, Barbora. Vliv vybraných hydrokoloidů na konzistenci smetanových krémů. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Hydrokoloidy a jejich vliv na vlastnosti smetanových krémů
Šimon Borek -
Mražené smetanové krémy s přidanou hodnotou
Barbora Melicharová