Bc. Barbora Křenková

Master's thesis

Vliv vybraných hydrokoloidů na konzistenci smetanových krémů

Effect of chosen hydrocolloids on cream cheese consistency
Abstract:
Diplomová práce byla zaměřena na výrobu smetanových krémů s přídavkem vybraných hydrokoloidů, a to -karagenanu, -karagenanu, agaru, karagenanu CL394FLX, furcelleranu 1 000 a furcelleranu 8 500 v dané škále koncentrací. V první fázi byly vybrány hydrokoloidy poskytující smetanové krémy požadované konzistence. V druhé fázi této práce bylo zjištěno, která koncentrace použitých hydrokoloidů poskytuje smetanové …more
Abstract:
The diploma thesis was focused on the production of cream cheese with the addition of selected hydrocolloids, namely -carrageenan, -carrageenan, agar, carrageenan CL394FLX, furcellaran 1 000 and furcellaran 8 500, in the determined range of concentrations. In the first phase, the hydrocolloids were selected to provide cream cheese of the required consistency. In the second phase of this work, it was …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 5. 2020

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Křenková, Barbora. Vliv vybraných hydrokoloidů na konzistenci smetanových krémů. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology

Theses on a related topic