Monika Laciná

Bachelor's thesis

Jatečná hodnota ovcí

Carcass Value of Sheep
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá produkcí jehněčího a skopového masa v České republice, jeho důležitostí v lidské výživě a v neposlední řadě i vlivy na jatečnou hodnotu a kvalitu masa.V práci je uveden chov ovcí v minulosti i v současnosti, a to nejen v České republice, ale také v Evropě a ve světě. Dále nutriční vlastnosti jehněčího masa včetně zdravotních benefitů. Zmíněn je i propad zájmu na českém …more
Abstract:
Bachelor thesis deals with lamb and mutton production in the Czech Republic, importance of lamb and mutton meat in human nutrition and with influences on carcass value of meat and its quality.The thesis describes sheep breeding in the past and now in the Czech Republic, Europe and in the world. Meat of lamb has great nutritional properties and it is very healthy. There is also mentioned decrease of …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2019

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Radek Filipčík, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta