Monika Laciná
Bachelor's thesis
Jatečná hodnota ovcí
Carcass Value of Sheep
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá produkcí jehněčího a skopového masa v České republice, jeho důležitostí v lidské výživě a v neposlední řadě i vlivy na jatečnou hodnotu a kvalitu masa.V práci je uveden chov ovcí v minulosti i v současnosti, a to nejen v České republice, ale také v Evropě a ve světě. Dále nutriční vlastnosti jehněčího masa včetně zdravotních benefitů. Zmíněn je i propad zájmu na českém …moreAbstract:
Bachelor thesis deals with lamb and mutton production in the Czech Republic, importance of lamb and mutton meat in human nutrition and with influences on carcass value of meat and its quality.The thesis describes sheep breeding in the past and now in the Czech Republic, Europe and in the world. Meat of lamb has great nutritional properties and it is very healthy. There is also mentioned decrease of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Radek Filipčík, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Vliv výkrmu na podestýlce vs. na roštech na ukazatele výkrmnosti kachen
Marcela ŘEZNÍČKOVÁ -
Vliv pohlaví králíků plemene velký světlý stříbřitý na jatečnou hodnotu
Zdeněk Sysel -
Vliv binárních krmných směsí s ostropestřcem mariánským (silybum marianum) na užitkovost a zdravotní stav brojlerových králíků
Lucie Glancová -
Vliv intenzity výživy na produkční užitkovost a ekonomiku produkce vepřového masa
Tereza Vylítová -
Restrikce krmiva u pomalu rostoucích králíků a její vliv na užitkové vlastnosti
Adéla Králová -
Vliv systému ustájení na užitkovost, kvalitu masa, zdraví a welfare králíků
Ondřej Krunt -
Vliv pohlaví na jatečnou hodnotu a chemické složení jehněčího masa.
Kateřina Urbánková -
Vliv technologie ustájení králíků na jatečnou hodnotu
Ludmila Žáková