Vliv odrůdy brambor na žluknutí smažicího média – Bc. Aneta Blažková
Bc. Aneta Blažková
Master's thesis
Vliv odrůdy brambor na žluknutí smažicího média
The effect of potato variety on frying medium rancidity
Abstract:
Lilek brambor je hlíznatá rostlina, pěstovaná jako významná zemědělská plodina, hlízy jsou výborným zdrojem energie, obsahují krom jiného vitamin C, provitamin A, vlákninu adalší bioaktivní látky. Fialové odrůdy brambor mají vyšší obsah fenolových látek a antokyanů, naopak nižší obsah vitaminu C a karotenoidů oproti žlutým odrůdám.Předložená práce se zabývá vlivem odrůd brambor na žluknutí smažicího …moreAbstract:
Potato (Solanum tuberosum) is a tuberous plant, grown as an important agricultural crop, tubers are an great source of energy, they also contain vitamin C, provitamin A, fiber and other bioactive substances. Purple potatoes have higher content of phenolics and anthocyanins, on the contrary lower content of vitamin C and carotenoids compared to yellow potatoes.This thesis deals with the influence of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 7. 2020
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BLAŽKOVÁ, Aneta. \textit{Vliv odrůdy brambor na žluknutí smažicího média}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/6pfnz3/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Vliv vinifikace s třapinami na antioxidační a senzorické vlastnosti vína
Aneta Ehrenbergerová -
Senzorické vlastnosti kosmetických přípravků s panthenolem proti dětským opruzeninám
Lucie Nogolová -
Senzorické vlastnosti jednotlivých druhů kávy používaných v České republice
Iveta Šolcová -
Adaptace vlastností polymerních kompozitů na bázi uhlíkových nanotrubic z pohledu jejich možných senzorických vlastností
Robert OLEJNÍK
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights