Analýza a optimalizácia procesu kompostovania biologicky rozložiteľného kuchynského a reštauračného odpadu (gastroodpadu) – Ing. Alžbeta Maxianová
Ing. Alžbeta Maxianová
Disertační práce
Analýza a optimalizácia procesu kompostovania biologicky rozložiteľného kuchynského a reštauračného odpadu (gastroodpadu)
Analýza a optimalizace procesu kompostování biologicky rozložitelného kuchyňského a restauračního odpadu (gastroodpadu)
Anotace:
Tato disertační práce s názvem Analýza a optimalizace procesu kompostování biologicky rozložitelného kuchyňského a restauračního odpadu (gastroodpadu) se zabývá kompostováním gastroodpadu. Gastroodpad je v této práci definován jako odpad pocházející z kuchyní a jídelen. Tento odpad sestává především z odpadu z přípravy jídla, ale obsahuje také potraviny, které nebyly spotřebovány. Práce se zabývá testováním …víceAbstract:
This doctoral thesis called Analysis and optimization of the process of composting biodegradable kitchen and restaurant waste (gastro waste) deals with composting of gastro waste. Gastro waste is defined as waste comes from kitchens and canteens in this thesis. This waste primarily consists of waste from food preparation but also contains food that has not been consumed. The work deals with the testing …víceAbstract:
Táto dizertačná práca s názvom Analýza a optimalizácia procesu kompostovania biologicky rozložiteľného kuchynského a reštauračného odpadu (gastroodpadu), sa zaoberá kompostovaním gastroodpadov. Gastroodpadmi sa v tejto práci myslia odpady, ktoré pochádzajú z kuchýň a stravovní. Ide teda o odpady, ktoré vznikajú v rámci prípravy jedla, ale i zložky jedla, ktoré neboli skonzumované. Práca pojednáva …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 3. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Mgr. Ing. Magdalena Daria Vaverková, Ph.D.
- Oponent: Stanislav Bartoň, CSc., doc. RNDr., Patrik Burg, prof. Ing., Luboš Jurík
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MAXIANOVÁ, Alžbeta. \textit{Analýza a~optimalizácia procesu kompostovania biologicky rozložiteľného kuchynského a~reštauračného odpadu (gastroodpadu)}. Online. Disertační práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/6pnq46/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaDoktorský studijní program / obor:
Ekologie a ochrana prostředí / Aplikovaná a krajinná ekologie