ZÁSTUPCE DROBNÉHO OVOCE - RYBÍZ A JEHO NUTRIČNÍ CHARAKTERISTIKY – Andrea Nowaková
Andrea Nowaková
Bachelor's thesis
ZÁSTUPCE DROBNÉHO OVOCE - RYBÍZ A JEHO NUTRIČNÍ CHARAKTERISTIKY
Representative of small fruit – Currant and its nutritional characteristics
Abstract:
Bakalářská práce je zaměřena na rybíz (Ribes L.). Literární část je věnována historii a významu pěstování. Jednotlivé kapitoly poskytují informace o způsobu pěstování (nároky na stanoviště, výsadba, tvarování a řez, výživa). Dále je uveden výčet nejčastějších chorob a škůdců a popsány některé odrůdy rybízu. Pozornost je věnována chemickému složení a zpracování rybízu v potravinářství. Experimentální …moreAbstract:
The bachelor's thesis is focused on currants (Ribes L.). The theoretical part is devoted to the history and importance of cultivation. Individual chapters provide information on the method of cultivation (habitat requirements, planting, shaping and cutting, nutrition). Furthermore, a list of the most common diseases and pests is given and some currant varieties are described. Attention is paid to the …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 5. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 7. 6. 2024
- Supervisor: Ing. Eliška Zezulová
- Reader: Libor Dokoupil, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / specializace:
Horticulture engineering / Horticulture
Theses on a related topic
-
Antioxidační kapacita absintů
Hana Dočekalová -
Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků \nl{}stravy
Kateřina Veselá -
Antioxidační kapacita v plodech rakytníku, dužnatých růží a muchovníku.
Alena BRABCOVÁ -
Antioxidační kapacita instantních čajů
Štěpán Hainiš -
Antioxidační kapacita hroznového vína
Eva KÝVALOVÁ -
Antioxidační kapacita hroznového vína
Eva KÝVALOVÁ -
Nanočástice kovů pro zlepšení odezvy biosensorů pro fenoly
Tamás Czékus -
Studium reakcí EtAlCl2 s alkoholy a fenoly
Ján Podhorský