ZÁSTUPCE DROBNÉHO OVOCE - RYBÍZ A JEHO NUTRIČNÍ CHARAKTERISTIKY – Andrea Nowaková
Andrea Nowaková
Bakalářská práce
ZÁSTUPCE DROBNÉHO OVOCE - RYBÍZ A JEHO NUTRIČNÍ CHARAKTERISTIKY
Representative of small fruit – Currant and its nutritional characteristics
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na rybíz (Ribes L.). Literární část je věnována historii a významu pěstování. Jednotlivé kapitoly poskytují informace o způsobu pěstování (nároky na stanoviště, výsadba, tvarování a řez, výživa). Dále je uveden výčet nejčastějších chorob a škůdců a popsány některé odrůdy rybízu. Pozornost je věnována chemickému složení a zpracování rybízu v potravinářství. Experimentální …víceAbstract:
The bachelor's thesis is focused on currants (Ribes L.). The theoretical part is devoted to the history and importance of cultivation. Individual chapters provide information on the method of cultivation (habitat requirements, planting, shaping and cutting, nutrition). Furthermore, a list of the most common diseases and pests is given and some currant varieties are described. Attention is paid to the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 6. 2024
- Vedoucí: Ing. Eliška Zezulová
- Oponent: Libor Dokoupil, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Zahradnictví
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační kapacita absintů
Hana Dočekalová -
Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků \nl{}stravy
Kateřina Veselá -
Antioxidační kapacita v plodech rakytníku, dužnatých růží a muchovníku.
Alena BRABCOVÁ -
Antioxidační kapacita instantních čajů
Štěpán Hainiš -
Antioxidační kapacita hroznového vína
Eva KÝVALOVÁ -
Nanočástice kovů pro zlepšení odezvy biosensorů pro fenoly
Tamás Czékus -
Studium reakcí EtAlCl2 s alkoholy a fenoly
Ján Podhorský -
Fenoly v houbách: obsah a vlastnosti
Alan Stašák