Lada Petránková

Bachelor's thesis

Analýza překladu jídelních lístků

The Analysis of the Translation of the Restaurant Menus
Abstract:
Tématem této bakalářské práce je analýza překladu jídelních lístků. Pro analýzu jsem si vybrala restaurace nacházející se v Královéhradeckém kraji. Cílem této bakalářské práce je zjistit úroveň překladu jídelních lístků v anglickém jazyce a srozumitelnost pro cizince. Na základě informací získaných analýzou předkládám restauracím doporučení, jak lépe a srozumitelněji překládat jídelní lístky a jakých …more
Abstract:
The topic of this Bachelor's Thesis is to analysis of menu translations. I have chosen restaurants located within the Hradec Králové Region. The goal of this Bachelor's Thesis is to find out the level of English translations of various menus and their comprehensibility for foreigners. Based on the information acquired by the analysis, I make recommendations to restaurants about translating menus in …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 4. 2017

Thesis defence

  • Date of defence: 7. 6. 2017
  • Supervisor: Mgr. Lucie Bartošová
  • Reader: Mgr. Dagmar Lanská

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová v Praze

Institute of Hospitality Management in Prague

Bachelor programme / field:
Gastronomy, Hotel Management and Tourism / Hospitality Management (Study in Czech)