Vliv technologického zpracování na nutriční hodnoty jedlého hmyzu – Ivana Soukupová
Ivana Soukupová
Bachelor's thesis
Vliv technologického zpracování na nutriční hodnoty jedlého hmyzu
Influence of technological processing on nutritional values of edible insects
Abstract:
Bakalářská práce představuje jedlý hmyz jako potravinu. Zaměřuje se jak na jeho konzumaci v oblastech, kde je hmyz konzumován tradičně, tak na konzumaci hmyzu jakožto „nové potraviny“ v pojetí Evropské unie. V první části jsou popsány vybrané druhy jedlého hmyzu. Jedná se o druhy, které lze uvádět v podobě určené pro lidskou spotřebu na trh Evropské unie, tedy i České republiky. Práce se dále zaměřila …moreAbstract:
The bachelor thesis presents edible insects as food. It focuses both on its consumption in areas where insects are traditionally eaten and on the consumption of insects as a "new food" in the European Union's concept. The first part describes selected edible insects. These are species that can be placed on the market of the European Union, including the Czech Republic, in a form intended for human …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 4. 2023
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Petra Škvorová
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SOUKUPOVÁ, Ivana. \textit{Vliv technologického zpracování na nutriční hodnoty jedlého hmyzu}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Available from: https://theses.cz/id/6rjim5/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Shrnutí různých kulinárních úprav potravinářských surovin
Vladislava JANÍČKOVÁ -
Právní úprava potravin nového typu v rámci EU
Lucie Šálková -
Tuky ve stravě dětí předškolního věku
Daniela Růžičková -
Didaktické hry na vybraná chemická témata - sacharidy, tuky, bílkoviny
Nikola Kalandrová -
Tuky ve výživě člověka
Lucie Jáchimová -
Nakládání s odpadními potravinářskými tuky ve vybraném regionu
Jakub Prášek -
Tuky a výživa v projektové výuce
Daniel Tarczal
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights