Vliv technologického zpracování na nutriční hodnoty jedlého hmyzu – Ivana Soukupová
Ivana Soukupová
Bachelor's thesis
Vliv technologického zpracování na nutriční hodnoty jedlého hmyzu
Influence of technological processing on nutritional values of edible insects
Anotácia:
Bakalářská práce představuje jedlý hmyz jako potravinu. Zaměřuje se jak na jeho konzumaci v oblastech, kde je hmyz konzumován tradičně, tak na konzumaci hmyzu jakožto „nové potraviny“ v pojetí Evropské unie. V první části jsou popsány vybrané druhy jedlého hmyzu. Jedná se o druhy, které lze uvádět v podobě určené pro lidskou spotřebu na trh Evropské unie, tedy i České republiky. Práce se dále zaměřila …viacAbstract:
The bachelor thesis presents edible insects as food. It focuses both on its consumption in areas where insects are traditionally eaten and on the consumption of insects as a "new food" in the European Union's concept. The first part describes selected edible insects. These are species that can be placed on the market of the European Union, including the Czech Republic, in a form intended for human …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Petra Škvorová
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SOUKUPOVÁ, Ivana. \textit{Vliv technologického zpracování na nutriční hodnoty jedlého hmyzu}. Online. Bakalárska práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/6rjim5/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Food and Nutrition
Práce na příbuzné téma
-
Shrnutí různých kulinárních úprav potravinářských surovin
Vladislava JANÍČKOVÁ -
Právní úprava potravin nového typu v rámci EU
Lucie Šálková -
Tuky ve stravě dětí předškolního věku
Daniela Růžičková -
Didaktické hry na vybraná chemická témata - sacharidy, tuky, bílkoviny
Nikola Kalandrová -
Tuky ve výživě člověka
Lucie Jáchimová -
Nakládání s odpadními potravinářskými tuky ve vybraném regionu
Jakub Prášek -
Tuky a výživa v projektové výuce
Daniel Tarczal
Názov
Vložil
Vložené
Práva