Markéta Smejtková

Bakalářská práce

Analýza zastoupení latinskoamerické gastronomie v Praze

The analysis of the representation of Latin American gastronomy in Prague
Anotace:
Cílem práce je komplexně představit gastronomii ve vybraných státech Latinské Ameriky, kterými jsou Argentina, Brazílie a Kuba a následně zhodnotit jejich zastoupení v Praze. Na začátku se práce zabývá představením pojmu "gastronomie" a následně se věnuje etnické gastronomii. Dále jsou podrobně popsány gastronomie vybraných zemí, včetně představení typických surovin a tradičních pokrmů a nápojů. Analytická …více
Abstract:
The aim of the thesis is to comprehensively introduce gastronomy in selected countries in Latin America, namely Argentina, Brazil and Cuba and assess their representation in Prague. At the beginning the thesis deals with the introduction of the term "gastronomy", and then focuses on ethnic cuisine. In the following part the gastronomy of selected countries is introduced, including the presentation …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 10. 2012

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 10. 6. 2013
  • Vedoucí: Lena Mlejnková
  • Oponent: Jana Valentová

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Praze
http://www.vse.cz/vskp/eid/64908