Vliv postmortálních změn na organoleptické charakteristiky masa farmově chovaných daňků evropských (Dama dama) – Bc. Kristýna Steiningerová
Bc. Kristýna Steiningerová
Master's thesis
Vliv postmortálních změn na organoleptické charakteristiky masa farmově chovaných daňků evropských (Dama dama)
The effect of postmortem changes on organoleptic properties of meat from farmed fallow deer (Dama dama)
Anotácia:
Vzhledem k současným požadavkům na kvalitativní parametry masa a zároveň zvýšeným poptávkám po mase s nízkým obsahem tuku a cholesterolu byl ze strany spotřebitelů zaznamenán vzrůstající zájem o červené maso se sníženým obsahem tuku a také zvěřinu. Přitom jeden z nejdůležitějších faktorů, kterým jsou ovlivněny organoleptické, technologické a nutriční vlastnosti masa, jsou považovány biochemické a strukturální …viacAbstract:
Due to current requirements for meat quality and increased demands of meat with low fat and cholesterol, an increasing consumer interest in red meat with low fat and game meat was noticed.One of the most important factors, which influence organoleptic, technological and nutritional meat properties are considered to be biochemical and structural changes during post mortem period also known as meat ageing …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Daniel Bureš, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
STEININGEROVÁ, Kristýna. \textit{Vliv postmortálních změn na organoleptické charakteristiky masa farmově chovaných daňků evropských (Dama dama)}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/6ulp6n/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Ecotone effect reflected by soil reaction and selected physical soil characteristics – Training Forest Enterprise Masaryk Forest Křtiny case study
Theodore Danso Marfo -
Základní fyzikální vlastnosti automobilového benzinu
David Prokeš -
Mechanicko-fyzikální vlastnosti vlny lam, alpak a ovcí
Libor Janský -
Influence of contaminants in food contact materials on sensory properties of food.
Dafni Gkizi -
Analýza vybraných ukazatelů kvality mléka a jejich vliv na výtěžnost a senzorické vlastnosti čerstvých sýrů
Michaela PLONER -
Senzorické vlastnosti sladiny
Hana Piechová -
Gastronomická specifika a senzorické vlastnosti vín Slovácké podoblasti
Michaela Voborníková -
Vliv technologie HGB na senzorické vlastnosti piva
Vojtěch Vlk
Názov
Vložil
Vložené
Práva