Změny tokolů ve smažicím médiu při přípravě bramborových hranolků – Bc. Marie Veselá
Bc. Marie Veselá
Diplomová práce
Změny tokolů ve smažicím médiu při přípravě bramborových hranolků
Changes of tokols in the frying medium during the preparation of French potatoes
Anotace:
Na trhu se objevují fialové brambory a výrobky z nich, které mají vyšší obsah fenolových sloučenin. Cílem této práce bylo porovnat, jak degraduje smažicí médium za podmínek smažení fialových brambor oproti smažení tradičních žlutých brambor, a zda mají fenolové sloučeniny vliv inhibici oxidace lipidů. Pro analýzu byla vybrána žlutá odrůda brambor Princess a fialová Fleur Bleue. Připravené hranolky …víceAbstract:
Purple potatoes and potato products with a higher content of phenolic compounds are appearing on the market. The aim of this work was to compare how the frying medium degrades under the conditions of frying purple potatoes compared to frying traditional yellow potatoes, and whether phenolic compounds have an effect on inhibiting lipid oxidation. The yellow potato variety Princess and the purple variety …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 22. 5. 2024
- Vedoucí: prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
- Oponent: Anna Adámková, DiS., externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VESELÁ, Marie. \textit{Změny tokolů ve smažicím médiu při přípravě bramborových hranolků}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/6vu1p6/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Sledování obsahu 3-MCPD esterů a glycidyl esterů v rostlinných tucích a olejích určené pro pečení a smažení
Hana Pírová -
Plynné polutanty uvolňující se při smažení potravin v olejích a jejich dopad na lidské zdraví
Ivana Tětková -
Potential application of plant essential oils for food preservation
Mayda Rojnik -
Plant oils as a source of vitamin E in the human diet
Petra Libertova -
Chemical analysis of garlic essential oils (Allium sativum L.) from different countries of origin
PRINCE OWUSU KODOM -
Analysis of volatile compounds in a value-added jerky by incorporating Ajwain and Thyme essential oils
Elaine Anit -
Isolation and Analysis of Essential Oils from Spices
Markéta Vostarková -
Enzymatic hydrolysis of vegetable oils in supercritical carbon dioxide and analysis of fatty acid profile in the reaction product
Ondřej Pleskač
Název
Vložil
Vloženo
Práva