Porovnanie terroir vrámci jedného mikroregiónu – Richard Danko
Richard Danko
Bachelor's thesis
Porovnanie terroir vrámci jedného mikroregiónu
Porovnání terroir v rámci jednoho mikroregionu
Anotácia:
Bakalářská práce pojednává o práci vinaře s terroir-prostředím, v kterém byly vypěstovány hrozny a vyrobeno víno. V literární části jsou rozebrány jednotlivé faktory vlyvů prostředí na révu a výsledné víno. V této části jsou zhrnuty všechny exogenní faktory a kvasné poměry, které ovlyvňují projev vína. Práce s terroir je pro vinaře zásadní pro uchování charakteru a přirozenosti vína. V experimentální …viacAbstract:
This bachelor thesis deals about cooperations of winemaker and terroir- the influence of origin, where grapes and wine were produced. In the literary part of thesis there are analyzed different enviromental impacts on grapevine and wine. Also there are summarized different external influences and fermentation correla-tions, which can affect the wine expression. The work with terroir is important for …viacAbstract:
Bakalárska práca pojednáva o práci vinára s terroir- prostredia, v ktorom bolo dopestované hrozno a vyrobené víno. V literárnej časti sú rozobraté jednotlivé faktory vplyvu prostredia na vinič a na výsledné víno. V tejto časti sú sumarizovné všetky exogénne faktory a kvasné pomery, ovplyvňujúce prejavy vína. Práca s terroir je pre vinára zásadná kvôli zachovaniu charakteru a prirodzenosti vína. V experimentálnej …viac
Jazyk práce: Slovak
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Libuše Vrbová
- Oponent: Kamil Prokeš, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / odbor:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Práce na příbuzné téma
-
Vliv macerace na obsahové látky moštu a vína révy vinné
Ondřej Vachek -
Analysis of wine and spirit educational systems in central Europe
Alina Zagretdinova -
Brand analysis of Barefoot Wine
Valerie Cibulková -
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Economic Analysis of Wine Industry in Kazakhstan
Adiya Ipmagambetova -
Advanced approaches for analysis of wine samples and proteins in capillary zone electrophoresis
Miroslava Bittová -
Statistical analysis of wine consumption preferences
Amarzul Boldsaikhan -
Value Chain Analysis and Competitive Advantage of an Organisation
Filip Bodlák