Jana Koudelková
Bakalářská práce
Změny při tepelné úpravě masa
Changes in the heat treatment of meat
Anotace:
Bakalářská práce Změny při tepelné úpravě masa má charakter literární rešerše a zabývá se technologií způsobů tepelného opracování masa se zaměřením na změny, které přitom probíhají. Maso je jednou z nejvyhledávanějších potravin z důvodu své nutriční a výživové hodnoty. Tepelná úprava je důležitou součástí zpracování masa, kdy dochází za použití pasterace nebo sterilace ke zničení nežádoucích mikroorganismů …víceAbstract:
The bachelor's thesis Changes in the heat treatment of meat composed only of the theoretical part deals with the technology of methods of heat treatment of meat with a focus on the changes that are taking place.Meat is one of the most sought after foods because of its nutritional and nutritional value. Heat treatment is an important part of meat processing, where pasteurization or sterilization destroys …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
- Oponent: Soňa Bogdanovičová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Assessment of the Financial Position and Performance of the Chosen Companies Operating in the Meat Industry in the Russian Federation
Tatiana Timoshina -
Globalization and changes in the structure of the Agrarian Sector in Namibia
Michael Uerikua -
Influence of heat treatment on composition and properties of drinking milk
Maksym Biehlitse -
Tepelná úprava pokrmov z pohl'adu nutričného terapeuta
Alica Šimečková -
Metódy tepelného spracovania vybraných základných pokrmov a ich využitie v reštauráciách
Róbert Adámik -
Vliv druhu masa a použitého láku na senzorickou jakost sušeného masa
Andrea Hercová -
Geografie masa - Globální analýza vývoje konzumace masa v období let 2000-2019
Barbora TIBENSKÁ -
Nuriční hodnota vybraných druhů masa
Tereza Košťálová