Bc. Eva Vávrů

Diplomová práce

Jídlo z blízka jako prvek ekonomické lokalizace

Local Food as an Element of Economic Localization
Anotace:
Diplomová práce se zabývá významnou praktickou odnoží ekonomické lokalizace, hnutím za tzv. jídlo z blízka. Myšlenkou jídla z blízka je „místní jídlo pro místní občany“, neboli produkce, distribuce a spotřeba potravin založená na místních zdrojích pro místní obyvatele. Koncept jídla z blízka je popisován ve dvou relativně odlišných, britských a českých poměrech. Velká Británie má díky zázemí řady organizací …více
Abstract:
This paper deals with a significant practical topic of economic localization, the “Local Food Movement”. The principle behind this movement is “local food for local people”, in other words the production, distribution and consumption of food from local sources by local people. The concept of grounding the food system within a locality has been developed in two relatively different countries – Great …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2007

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 6. 6. 2007
  • Vedoucí: RNDr. Naděžda Johanisová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studií