Bc. Jan Janušík

Master's thesis

Porovnanie vplyvu kryomacerácie a stabulácie na kvalitu výsledného vína

Porovnání vlivu kryomacerace a stabulace na kvalitu výsledného vína
Abstract:
Obsah práce popisuje předfermentační ošetření moštu, jako je kryomacerace a stabulace, a do jaké míry ovlivňují obsahové a senzorické parametry vyrobených vín. Teoretická část práce je zaměřena na popis jednotlivých složek moštu, které tvoří základ budoucích vín. Popisuje také předfermentační techniky a postupy jejich použití. Experimentální část se zabývá extrakcí a vývojem aromatických a fenolických …more
Abstract:
The content of the thesis describes the pre-fermentation treatments of must such as cryomaceration and stabulation, and to what extent they affect the content and sensory parameters of the wines produced. The theoretical part of the thesis focuses on the description of the individual components of the must that form the basis of future wines. It also describes pre-fermentation techniques and their …more
Abstract:
Práca svojim obsahom popisuje predfermentačné úpravy muštu ako je kryomacerácia a stabulácia, a do akej miery ovplyvňujú obsahové a senzorické parametre vyrobených vín. Teoretická časť diplomovej práce sa zameriava na popis jednotlivých zložiek muštu ktoré tvoria základ budúcich vín. Taktiež popisuje predfermentačné techniky a ich postupy pri ich aplikácií. V experimentálna časti sa zaoberá extrakciou …more
 
 
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 6. 6. 2023
  • Supervisor: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
  • Reader: Patrik Voda, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Master programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture