Porovnanie vplyvu kryomacerácie a stabulácie na kvalitu výsledného vína – Bc. Jan Janušík
Bc. Jan Janušík
Master's thesis
Porovnanie vplyvu kryomacerácie a stabulácie na kvalitu výsledného vína
Porovnání vlivu kryomacerace a stabulace na kvalitu výsledného vína
Abstract:
Obsah práce popisuje předfermentační ošetření moštu, jako je kryomacerace a stabulace, a do jaké míry ovlivňují obsahové a senzorické parametry vyrobených vín. Teoretická část práce je zaměřena na popis jednotlivých složek moštu, které tvoří základ budoucích vín. Popisuje také předfermentační techniky a postupy jejich použití. Experimentální část se zabývá extrakcí a vývojem aromatických a fenolických …moreAbstract:
The content of the thesis describes the pre-fermentation treatments of must such as cryomaceration and stabulation, and to what extent they affect the content and sensory parameters of the wines produced. The theoretical part of the thesis focuses on the description of the individual components of the must that form the basis of future wines. It also describes pre-fermentation techniques and their …moreAbstract:
Práca svojim obsahom popisuje predfermentačné úpravy muštu ako je kryomacerácia a stabulácia, a do akej miery ovplyvňujú obsahové a senzorické parametre vyrobených vín. Teoretická časť diplomovej práce sa zameriava na popis jednotlivých zložiek muštu ktoré tvoria základ budúcich vín. Taktiež popisuje predfermentačné techniky a ich postupy pri ich aplikácií. V experimentálna časti sa zaoberá extrakciou …more
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 6. 6. 2023
- Supervisor: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
- Reader: Patrik Voda, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
JANUŠÍK, Jan. \textit{Porovnanie vplyvu kryomacerácie a~stabulácie na kvalitu výsledného vína}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2023. Available from: https://theses.cz/id/70g7pd/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Aromatické látky v bílých vínech
Zuzana Lustigová -
Aromatické látky v ovocných destilátech v závislosti na ročníku sklizně ovoce
Michala Sedláčková -
Aromatické látky v tramínových odrůdách révy vinné
Jiří Sedlář -
Aromatické látky v muškátových odrůdách révy vinné
Lucie Mamráková -
Stabulace bílých vín
Anna Výletová -
Stabulace růžových vín
Lucie Damborská -
Vliv stabulace na aromatický profil odrůdy Ryzlink vlašský
Ondřej Tichý -
Teplá stabulace a její vliv na aromatický profil vína
Petra Domanská