Vliv stanoviště a agrotechniky na výnos a kvalitu ozimé pšenice ve vybraném zemědělském podniku – Marie Hrůzová
Marie Hrůzová
Bakalářská práce
Vliv stanoviště a agrotechniky na výnos a kvalitu ozimé pšenice ve vybraném zemědělském podniku
The influence of location and agrotechnics on yield components and quality of winter wheat in a specific agricultural company
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá vlivem stanoviště a agrotechniky na výnosové prvky a kvalitu pšenice ozimé. Ve spolupráci s firmou AGRO 2000 s.r.o. byl v roce 2019 ve třech dílčích podnicích založen pokus se čtyřmi odrůdami pšenice ozimé – Ponticus, Viriato, Steffi a Avenue. Byl sledován vliv lokality, ročníku a jakostní skupiny na výnos a vybrané kvalitativní parametry zrna pšenice ozimé. Bylo prokázáno …víceAbstract:
This bachelor thesis is focused on the influence of location and agrotechnics on yield components and quality of winter wheat. During 2019 and 2020 an experiment with four different samples of winter wheat – Ponticus, Viriato, Steffi and Avenue was performed in cooperation with the company AGRO 2000 s.r.o. in three separate enterprises. The influence of location, year and quality group on yield and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
- Oponent: Ivo Hartman, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HRŮZOVÁ, Marie. \textit{Vliv stanoviště a~agrotechniky na výnos a~kvalitu ozimé pšenice ve vybraném zemědělském podniku}. Online. Bakalářská práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/716ahj/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Technologická kvalita pšenice s deep-purple barvou zrna
Karolína Linhartová -
Výnos a kvalita zrna pšenice ozimé po aplikaci dusíkato-sirného hnojiva s humátem v poloprovozním pokusu
Filip Rudolf -
Kvalita pšenice
Lucie VOKATÁ -
Kvalita zrna barevné pšenice
Jiří Hamáček -
Pekárenská kvalita zrna pšenice s modrým aleuronem
Martin Helis -
Tvorba výnosu a kvalita ozimé pšenice v podmínkách setrvalého pěstování
Kristýna PAVLÁTOVÁ -
Kvalita osiva pšenice
Hedvika LUXOVÁ -
Výnos a kvalita zrna pšenice po aplikaci mikroelementů na osivo
Jiří Antošovský