Natálie Lyčková

Bakalářská práce

Vliv furcellaranu a kappa-karagenanu na konzistenci tavených sýrů s přídavkem draselných solí

Effect of fucellaran and kappa-carrageenan on the consistency of processed cheeses with the addition of potassium salts
Anotace:
Cílem bakalářské práce bylo posoudit vliv hydrokoloidů - furcellaranu a kappa-karagenanu na konzistenci tavených sýrů s draselnými tavicími solemi (difosforečnan draselný a trifosforečnan pentadraselný). Oba hydrokoloidy se do surovinové skladby přidávaly v množství 0,5 a 1,0 % (w/w). Ve vzorcích byla provedena základní chemická analýza - měření pH a stanovení celkového obsahu sušiny. Posouzení konzistence …více
Abstract:
The aim of this bachelor thesis was to assess the effect of hydrocolloids - furcellaran and kappa-carrageenan on the consistency of processed cheeses manufactured with the addition of potassium emulsifying salts. Both examined hydrocolloids were added to the raw materials formulation at 0.5 and 1.0 % (w/w). The processed cheese samples were subjected to basic chemical analysis - pH measurement and …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2023

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Lyčková, Natálie. Vliv furcellaranu a kappa-karagenanu na konzistenci tavených sýrů s přídavkem draselných solí. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe