Vliv sterilačního záhřevu na reologické a texturní vlastnosti tavených sýrových výrobků – Bc. Tereza Šmigurová
Bc. Tereza Šmigurová
Master's thesis
Vliv sterilačního záhřevu na reologické a texturní vlastnosti tavených sýrových výrobků
Effect of Sterilization Regimes on the Rheological and Textural Properties of Processed Cheese Products
Abstract:
V této práci byl zkoumán vliv sterilace (122 , 40 min) na texturní a reologické vlastnosti tavených sýrových výrobků. V práci bylo analyzováno 18 vzorků (16 tavených sýrů a 2 tavené sýrové omáčky), které se lišily obsahem sušiny a tuku v sušině. Texturní parametry jako žvýkatelnost a gumovitost se zdají být sterilací ovlivnitelné. Po sterilaci byl elastický modulus vyšší než ztrátový modulus. Vliv …moreAbstract:
The dependence of sterilazation process (122 , 40 min) on textural and rheological properties of processed cheese products (different dry matter and fat content) were examined in this study. It was analysed 18 samples (16 processed cheese and 2 processed cheese spreads). Samples differed in dry matter content and fat in dry matter content. Textural parameters like chewiness and gumminess are seem to …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 5. 2021
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠMIGUROVÁ, Tereza. \textit{Vliv sterilačního záhřevu na reologické a texturní vlastnosti tavených sýrových výrobků}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2021. Available from: https://theses.cz/id/72wxle/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Šmigurová, Tereza. Vliv sterilačního záhřevu na reologické a texturní vlastnosti tavených sýrových výrobků. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / Technologie potravin
Theses on a related topic
-
Vliv sterilačního záhřevu na jakost tavených sýrů a tavených sýrových omáček
Marie Škubníková -
Vliv směsi bílého sýra a sýra holandského typu na vlastnosti tavených sýrových omáček
Iveta Daňková -
Vliv vybraných fykokoloidů a dvoustupňové homogenizace na reologické vlastnosti tavených sýrových omáček
Kristýna Vinklárková -
Vliv kaseinových bílkovin na viskoelastické vlastnosti tavených sýrových omáček
Lucie Vojtíková -
Vliv sójových proteinů na vybrané vlastnosti tavených sýrových omáček
Lucie Vaškových -
Vliv přídavku hydrokoloidů polysacharidového charakteru na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček
Lukáš Čeman -
Vliv homogenizačního tlaku na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček
Kateřina Nedbalová -
Vliv přídavku kuřecí želatiny na vybrané fyzikálně-chemické vlastnosti tavených sýrových omáček
Nikola Kováčová