Stanovení probiotické aktivity kysaných mléčných výrobků – Mgr. Petr Illa, Ph.D.
Mgr. Petr Illa, Ph.D.
Diplomová práce
Stanovení probiotické aktivity kysaných mléčných výrobků
The assessment of probiotic activity in fermented milk products
Anotace:
Cílem experimentální části bylo zhodnotit kvantitativní zastoupení probiotických kmenů u různých kysaných mléčných výrobků v tržní síti brněnských supermarketů za období listopad 2006 - únor 2007. Byla snaha najít vztah mezi počtem stanovovaných mikroorganismů a obsahem tuku, res. přítomností ochucující složky. Hodnoty počtu stanovovaných mikroorganismů v kysaných mléčných výrobcích byly porovnány …víceAbstract:
Assessment of activity probiotic strains in fermented milk products The consumption of foods containing probiotic bacterial cultures, among which milk products fermented by Lactobacillus spp., or Bifidobacterium spp. predominate, is rapidly increasing. Probiotic bacteria exert a number of favourable effects on the human organism including particularly modulation of the bacterial gut flora and alleviation …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 6. 2007
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/srhj3/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 14. 6. 2007
- Vedoucí: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.
- Oponent: doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Zdravotní vědy
Práce na příbuzné téma
-
Kysané mléčné výrobky ve výživě dospělých
Roman MEZEY -
Vliv vybraných parametrů na jakost kysaných mléčných výrobků
Monika Švandová -
Hodnocení kvality kysaných mléčných výrobků z tržní sítě
Ludmila Matalová -
Vliv obsahu sušiny na profil těkavých látek vybraných kysaných mléčných výrobků
Jakub Kirchdorfer -
Metody měření viskozity kysaných mléčných výrobků
Roman Šebela -
Mikroflóra kysaných mléčných výrobků.
Tomáš Horňák -
KYSANÉ MLÉČNÉ VÝROBKY VE VÝŽIVĚ ČLOVĚKA
Anton Miroshnichenko -
Nutriční a senzorická hodnota alternativ mléčných kysaných výrobků
Lucie Rajmicová