Mgr. Petr Illa, Ph.D.

Master's thesis

Stanovení probiotické aktivity kysaných mléčných výrobků

The assessment of probiotic activity in fermented milk products
Abstract:
Cílem experimentální části bylo zhodnotit kvantitativní zastoupení probiotických kmenů u různých kysaných mléčných výrobků v tržní síti brněnských supermarketů za období listopad 2006 - únor 2007. Byla snaha najít vztah mezi počtem stanovovaných mikroorganismů a obsahem tuku, res. přítomností ochucující složky. Hodnoty počtu stanovovaných mikroorganismů v kysaných mléčných výrobcích byly porovnány …more
Abstract:
Assessment of activity probiotic strains in fermented milk products The consumption of foods containing probiotic bacterial cultures, among which milk products fermented by Lactobacillus spp., or Bifidobacterium spp. predominate, is rapidly increasing. Probiotic bacteria exert a number of favourable effects on the human organism including particularly modulation of the bacterial gut flora and alleviation …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 6. 2007

Thesis defence

  • Date of defence: 14. 6. 2007
  • Supervisor: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.
  • Reader: doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta