Stanovení probiotické aktivity kysaných mléčných výrobků – Mgr. Petr Illa, Ph.D.
Mgr. Petr Illa, Ph.D.
Master's thesis
Stanovení probiotické aktivity kysaných mléčných výrobků
The assessment of probiotic activity in fermented milk products
Abstract:
Cílem experimentální části bylo zhodnotit kvantitativní zastoupení probiotických kmenů u různých kysaných mléčných výrobků v tržní síti brněnských supermarketů za období listopad 2006 - únor 2007. Byla snaha najít vztah mezi počtem stanovovaných mikroorganismů a obsahem tuku, res. přítomností ochucující složky. Hodnoty počtu stanovovaných mikroorganismů v kysaných mléčných výrobcích byly porovnány …moreAbstract:
Assessment of activity probiotic strains in fermented milk products The consumption of foods containing probiotic bacterial cultures, among which milk products fermented by Lactobacillus spp., or Bifidobacterium spp. predominate, is rapidly increasing. Probiotic bacteria exert a number of favourable effects on the human organism including particularly modulation of the bacterial gut flora and alleviation …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 6. 2007
Identifier:
https://is.muni.cz/th/srhj3/
Thesis defence
- Date of defence: 14. 6. 2007
- Supervisor: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.
- Reader: doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineMaster programme / field:
Specializations in Health Science / Health Sciences
Theses on a related topic
-
Kysané mléčné výrobky ve výživě dospělých
Roman MEZEY -
Vliv vybraných parametrů na jakost kysaných mléčných výrobků
Monika Švandová -
Hodnocení kvality kysaných mléčných výrobků z tržní sítě
Ludmila Matalová -
Vliv obsahu sušiny na profil těkavých látek vybraných kysaných mléčných výrobků
Jakub Kirchdorfer -
Metody měření viskozity kysaných mléčných výrobků
Roman Šebela -
Mikroflóra kysaných mléčných výrobků.
Tomáš Horňák -
KYSANÉ MLÉČNÉ VÝROBKY VE VÝŽIVĚ ČLOVĚKA
Anton Miroshnichenko -
Nutriční a senzorická hodnota alternativ mléčných kysaných výrobků
Lucie Rajmicová