Mgr. Petr Illa, Ph.D.

Diplomová práce

Stanovení probiotické aktivity kysaných mléčných výrobků

The assessment of probiotic activity in fermented milk products
Anotace:
Cílem experimentální části bylo zhodnotit kvantitativní zastoupení probiotických kmenů u různých kysaných mléčných výrobků v tržní síti brněnských supermarketů za období listopad 2006 - únor 2007. Byla snaha najít vztah mezi počtem stanovovaných mikroorganismů a obsahem tuku, res. přítomností ochucující složky. Hodnoty počtu stanovovaných mikroorganismů v kysaných mléčných výrobcích byly porovnány …více
Abstract:
Assessment of activity probiotic strains in fermented milk products The consumption of foods containing probiotic bacterial cultures, among which milk products fermented by Lactobacillus spp., or Bifidobacterium spp. predominate, is rapidly increasing. Probiotic bacteria exert a number of favourable effects on the human organism including particularly modulation of the bacterial gut flora and alleviation …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 6. 2007

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 14. 6. 2007
  • Vedoucí: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.
  • Oponent: doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta