Vliv mastitid na složení, kvalitu, bezpečnost a technologické vlastnosti mléka – Vladimír Gajdůšek
Vladimír Gajdůšek
Bachelor's thesis
Vliv mastitid na složení, kvalitu, bezpečnost a technologické vlastnosti mléka
The influence of mastitis on composition, quality, safety and technological properties of milk
Abstract:
Cílem teoretické části práce bylo popsat morfologii a fyziologii mléčné žlázy a složení mléka a zpracovat přehled o parametrech, kterými se složení a kvalita mléka hodnotí. Dalším cílem bylo popsat mastitidy a jejich vliv na složení, kvalitu, bezpečnost a technologické vlastnosti mléka. V praktické části byl vyhodnocen vztah zvýšeného počtu somatických buněk (SB) v mléce k dalším parametrům složení …moreAbstract:
The aim of the theoretical part of this thesis was to describe morphology and physiology of a mammary gland and the composition of milk, as well as to make an overview of parameters by which the composition and quality of milk are evaluated. Another goal was to describe mastitis and its effects on the composition, quality, safety and technological properties of milk. In the practical part of this thesis …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: prof. MVDr. Leoš Pavlata, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
GAJDŮŠEK, Vladimír. \textit{Vliv mastitid na složení, kvalitu, bezpečnost a~technologické vlastnosti mléka}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2021. Available from: https://theses.cz/id/73kr8i/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.