Metody extrakce a stanovení vitamínu \tp{B}\dindex{{12}} – Vojtěch Zeman
Vojtěch Zeman
Bachelor's thesis
Metody extrakce a stanovení vitamínu \tp{B}\dindex{{12}}
The methods of extraction and determination of vitamin \tp{B\dindex{12}}
Anotácia:
Úvod bakalářské práce pojednává o vitamínech B-komplexu. Jsou zde stručně popsány hlavní funkce, chemické struktury, doporučené denní dávky, významné potravinové zdroje a hlavní projevy nedostatku jednotlivých vitamínů. Druhá část práce je věnována metodám extrakce a stanovení vitamínu B12. Jsou zde popsány nejvýznamnější metody, které lze při analýze vitamínu B12 v potravinách využít.Abstract:
The introduction of bachelor thesis deals with B-complex vitamins. The main functions, chemical structures, recommended daily doses, important food sources and the main manifestations of deficiency of individual vitamins are described here. The second part is devoted to methods of extraction and detemination of vitamin B12. The most important methods that can be used during the analysis of vitamin …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 6. 2020
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ZEMAN, Vojtěch. \textit{Metody extrakce a stanovení vitamínu $\backslash$tp$\{$B$\}\backslash$dindex$\{\{$12$\}\}$}. Online. Bakalárska práca. Pardubice: Univerzita Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/74n3su/.
Jak správně citovat práci
Zeman, Vojtěch. Metody extrakce a stanovení vitamínu \tp{B}\dindex{{12}}. Pardubice, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Izolace silic hřebíčku a skořice dostupné na českém trhu a jejich stanovení metodou GC-MS a HS-GC-MS
Jana Mátlová -
METODY EXTRAKCE BIOPOLYMERU POLY-3-HYDROXYBUTYRÁTU A JEJICH OPTIMALIZACE
Aneta Pospíšilová -
METODY EXTRAKCE BIOPOLYMERU POLY-3-HYDROXYBUTYRÁTU A JEJICH OPTIMALIZACE
Aneta Pospíšilová -
Moderní metody detekce a extrakce příznaků optického disku z retinálních obrazů
Markéta Malá -
Optimalizace metody pro stanovení isoflavonů a equolu v sýru
Lenka Jurasová -
Extrakce léčiv z půd a sedimentů
Mercedes Isabella VRBOVÁ -
Optimalizace stanovení vitamínu B12 pomocí mikrobiální metody pro sinici Arthospira maxima
Gabriela Dřínovská -
Vliv kobaltu na růst a celkový obsah vitaminu B12 sinice Arthospira maxima a konsorcia s mikrořasou
Marek Straka