Mák – zdroj minerálních látek a důležitých živin – Natálie Moravcová
Natálie Moravcová
Bachelor's thesis
Mák – zdroj minerálních látek a důležitých živin
Poppy seeds - a source of minerals and important nutrients
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zabývá nutričním obsahem máku setého (Papaver Somniferum L.). Pěstování máku setého má dalekosáhlou historii sahající až do období neolitu. Využívá se nejen pro farmaceutické, ale i potravinářské účely. V České republice má jeho konzumace zakořeněnou tradici, kdy je přidáván především do sladkého pečiva ve formě náplní. Česká republika také patří v současnosti mezi největší …viacAbstract:
This bachelor's thesis is focused on the nutritional content of poppy seeds (Papaver Somniferum L.). Poppy cultivation has a far-reaching history dating back to the Neolithic period. It is used not only for pharmaceutical, but also for food purposes. In the Czech Republic, its consumption has a deep-rooted tradition, when it is added mainly to sweet pastries in the form of fillings. The Czech Republic …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 25. 5. 2023
- Vedúci: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
- Oponent: Vlastimil Mikšík, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MORAVCOVÁ, Natálie. \textit{Mák – zdroj minerálních látek a důležitých živin}. Online. Bakalárska práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/74qgtd/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Food and Nutrition
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Názov
Vložil
Vložené
Práva