Přehled rostlin tradičně používaných na území České republiky pro své antimikrobiální účinky a porovnání s výsledky vědeckých studií – Pavlína Ježková
Pavlína Ježková
Bachelor's thesis
Přehled rostlin tradičně používaných na území České republiky pro své antimikrobiální účinky a porovnání s výsledky vědeckých studií
Plants traditionally used in the Czech Republic for their antimicrobial properties: An overview and comparison with scientific studies
Anotácia:
Využívání rostlin v lékařství a lidovém léčitelství je patrně stejně staré jako lidstvo samo. Léčivé rostliny provázejí člověka v průběhu celé etapy jeho historického vývoje a byliny byly prvními léky, se kterými se člověk setkal. Byly nejdostupnější a mnohdy i jediný léčebný prostředek.V první části bakalářské práce jsou shrnuty informace o historii léčivých rostlin, přírodním způsobu léčby, fytoterapii …viacAbstract:
The use of plants in medicine and folk medicine is probably as old as humanity itself. Medicinal plants have accompanied human throughout the stages of its historical development and herbs were the first medicines which human met. Healing herbs were the most accessible and often only therapeutic agent.In the first part of the thesis, the information about the history of medicinal plants, natural method …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Pavel Nový, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JEŽKOVÁ, Pavlína. \textit{Přehled rostlin tradičně používaných na území České republiky pro své antimikrobiální účinky a~porovnání s~výsledky vědeckých studií}. Online. Bakalárska práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/74t65z/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Léčivé rostliny vykazující antimikrobiální a jiné zdravotní účinky
Lenka Hrubošová -
Antimikrobiální aktivita extraktů vybraných druhů léčivých rostlin
Zuzana Kovandová -
Antimikrobiální působení silic z vybraných léčivých rostlin používaných v českém lidovém léčitelství
Šárka Pausarová -
Antimikrobiální aktivita vybraných léčivých rostlin rostoucích v ČR
Pavlína Ježková -
Antimikrobiální aktivita silic z vybraných druhů léčivých rostlin
Filip Novák -
Effect of different drying methods on the volatile components of selected herbs
DORCAS ODUNAYO OSHO -
Využití starých turistických map ve vzdělávání.
Filip Herbs -
Potential impact of socioeconomic development on current use of fish and culinary herbs in Cambodian traditional cuisine
Helena Kissová
Názov
Vložil
Vložené
Práva