Bc. Markéta Blažková

Diplomová práce

Vliv antioxidantů na stabilitu a profil n-3 mastných kyselin v doplňcích stravy

Effect of antioxidants on stability and profile of n-3 fatty acids in food supplements
Anotace:
Přípravky s omega-3 nenasycenými mastnými kyselinami z rybího oleje podléhají velmi rychlé degradaci při styku se vzdušným kyslíkem, přičemž tuto degradaci lze pozastavit přídavkem jednoho nebo kombinací několika přírodních či synteticky vyrobených antioxidantů, které tyto procesy zpomalují. V této práci byly shromážděny aktuální poznatky a vědění o složení a o zdrojích omega 3 nenasycených mastných …více
Abstract:
Food supplements with omega-3 unsaturated fatty acids of fish oil are subject to very rapid degradation in contact with air oxygen, which may be inhibited by adding one or a combination of several natural or synthetically produced antioxidants which slow down these processes. This work summarised up-to-date knowledge about the composition and sources of omega-3 unsaturated fatty acids and their positive …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses 76rn2i 76rn2i/2
27. 4. 2021
Složky
Soubory
Mach, J.
28. 4. 2021
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.