Monitoring karotenoidů v potravinách – Ing. Veronika Hynštová, DiS.
Ing. Veronika Hynštová, DiS.
Doctoral thesis
Monitoring karotenoidů v potravinách
Monitoring of carotenoids in food
Abstract:
V této práci bylo analyzováno celkem 14 komerčních produktů (doplňků stravy) obsahujících sušenou řasu Chlorella vulgaris a sušenou sinici Spirulina platensis pocházejících z Číny a Japonska, dále také 5 druhů živých/čerstvých řas divize Chlorophyta (Chlorella vulgaris, Parachlorella kessleri, Coccomyxa subellipsoidea, Scenedesmus quadricauda a Trebouxia erici). Sušením všech druhů živých řas v horkovzdušné …moreAbstract:
In this study, 14 commercial products (dietary supplements) containing dried alga Chlorella vulgaris and dried cyanobacteria Spirulina platensis, originated from China and Japan; and 5 fresh algae species of Chlorophyta division (Chlorella vulgaris, Parachlorella kessleri, Coccomyxa subellipsoidea, Scenedesmus quadricauda and Trebouxia erici) were analyzed. The percentage content of water and dry weight …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 8. 2017
Thesis defence
- Supervisor: prof. RNDr. Bořivoj Klejdus, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesDoctoral programme / field:
Chemistry / Agricultural Chemistry
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.