Ing. Veronika Hynštová, DiS.

Disertační práce

Monitoring karotenoidů v potravinách

Monitoring of carotenoids in food
Anotace:
V této práci bylo analyzováno celkem 14 komerčních produktů (doplňků stravy) obsahujících sušenou řasu Chlorella vulgaris a sušenou sinici Spirulina platensis pocházejících z Číny a Japonska, dále také 5 druhů živých/čerstvých řas divize Chlorophyta (Chlorella vulgaris, Parachlorella kessleri, Coccomyxa subellipsoidea, Scenedesmus quadricauda a Trebouxia erici). Sušením všech druhů živých řas v horkovzdušné …více
Abstract:
In this study, 14 commercial products (dietary supplements) containing dried alga Chlorella vulgaris and dried cyanobacteria Spirulina platensis, originated from China and Japan; and 5 fresh algae species of Chlorophyta division (Chlorella vulgaris, Parachlorella kessleri, Coccomyxa subellipsoidea, Scenedesmus quadricauda and Trebouxia erici) were analyzed. The percentage content of water and dry weight …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 8. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. RNDr. Bořivoj Klejdus, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Doktorský studijní program / obor:
Chemie / Zemědělská chemie

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.