Purifikace bílkovin patatinového komplexu z hlíz vybraných odrůd brambor (\kur{Solanum tuberosum} L.) a následná charakterizace izolovaných patatinových bílkovin. – Eva ŠVEHLOVÁ
Eva ŠVEHLOVÁ
Bachelor's thesis
Purifikace bílkovin patatinového komplexu z hlíz vybraných odrůd brambor (\kur{Solanum tuberosum} L.) a následná charakterizace izolovaných patatinových bílkovin.
Purification of patatin proteins from tubers of selected potato (\kur{Solanum tuberosum} L.) cultivars with subsequent characterization of isolated patatin proteins
Anotácia:
Bakalářská práce se zabývá postupem purifikace bílkovin patatinového komplexu z hlíz vybraných odrůd brambor (Solanum tuberosum L.). Jako výchozí materiál byla použita hlízová šťáva brambor z odrůd Laura, Sibu a Westamyl. Na základě literárně známých vlastnosí patatinu byla pro purifikaci zvolena kombinace ionto-výměnně (chromatografické medium DEAE) a afinitní chromatografie s biologickým gigantem …viacAbstract:
The complex of patatin proteins were extracted from potato tubers (Solanum tuberosum L.) and its purification process is described in this work. The initial material for patatin protein isolation were potato fruit juices extracted from cultivars Laura, Sibu and Westamyl. Based on the known patitin´s properties, the ion-exchange chromatography (DEAE medium) coupled with affinity chromatography was applied …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2015
Zverejniť od: 24. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Veronika Bártová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠVEHLOVÁ, Eva. \textit{Purifikace bílkovin patatinového komplexu z hlíz vybraných odrůd brambor ($\backslash$kur$\{$Solanum tuberosum$\}$ L.) a následná charakterizace izolovaných patatinových bílkovin.}. Online. Bakalárska práca. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Faculty of Agriculture. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/77746l/.
Jak správně citovat práci
ŠVEHLOVÁ, Eva. Purifikace bílkovin patatinového komplexu z hlíz vybraných odrůd brambor (\kur{Solanum tuberosum} L.) a následná charakterizace izolovaných patatinových bílkovin.. Č. Budějovice, 2015. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.4.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 24. 4. 2015 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureBachelor programme / odbor:
Agriculture / Agricultural Biotechnology
Práce na příbuzné téma
-
Souvislost obsahu prolinu v hlízách ve vztahu k vodou stresovaným rostlinám bramboru ( Solanum tuberosum L.)
Žaneta Čejková -
Relativní abundance patatinu ve vztahu k antioxidativní kapacitě hlíz vybrané skupiny kulturních a planých druhů brambor
Petr MEJZLÍK -
Charakteriskika patatinových proteinů z hlíz vybraných genotypů a planých druhů brambor
Adéla BRABCOVÁ
Názov
Vložil
Vložené
Práva