Bc. Nikola Kováčová

Master's thesis

Vliv přídavku kuřecí želatiny na vybrané fyzikálně-chemické vlastnosti tavených sýrových omáček

The effect of chicken gelatin addition on selected physicochemical properties of processed cheese sauces.
Abstract:
V této práci byl pozorován vliv přídavku kuřecí želatiny a kuřecího hydrolyzátu na fyzikálně-chemické vlastnosti tavených sýrových omáček. Hydrokoloidy byly do modelových sýrových omáček přidány v koncentracích 0,5 % a 1,0 % w/w. Použité želatiny byly o síle 45, 60, 80 a 180 Bloom. Cílem práce bylo pozorovat vliv hydrokoloidů na změnu základních vlastností chemické analýzy (pH a sušinu), dále byla …more
Abstract:
In this work was observed the effect of the additon of chicken gelatin and chicken hydrolyzate on the physico-chemical properties of processed cheese sauces. Hydrocolloids were added to model cheese sauces at concentrations of 0.5 % and 1.0 % w/w. The gelatins used were 45, 60, 80 and 180 Bloom. The aim of the work was to observe the influence of hydrocolloids on the change of basic properties of chemical …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 5. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Richardos Nikolaos Salek, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Kováčová, Nikola. Vliv přídavku kuřecí želatiny na vybrané fyzikálně-chemické vlastnosti tavených sýrových omáček. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Food Technology / Technologie potravin