Vliv přídavku kuřecí želatiny na vybrané fyzikálně-chemické vlastnosti tavených sýrových omáček – Bc. Nikola Kováčová
Bc. Nikola Kováčová
Master's thesis
Vliv přídavku kuřecí želatiny na vybrané fyzikálně-chemické vlastnosti tavených sýrových omáček
The effect of chicken gelatin addition on selected physicochemical properties of processed cheese sauces.
Abstract:
V této práci byl pozorován vliv přídavku kuřecí želatiny a kuřecího hydrolyzátu na fyzikálně-chemické vlastnosti tavených sýrových omáček. Hydrokoloidy byly do modelových sýrových omáček přidány v koncentracích 0,5 % a 1,0 % w/w. Použité želatiny byly o síle 45, 60, 80 a 180 Bloom. Cílem práce bylo pozorovat vliv hydrokoloidů na změnu základních vlastností chemické analýzy (pH a sušinu), dále byla …moreAbstract:
In this work was observed the effect of the additon of chicken gelatin and chicken hydrolyzate on the physico-chemical properties of processed cheese sauces. Hydrocolloids were added to model cheese sauces at concentrations of 0.5 % and 1.0 % w/w. The gelatins used were 45, 60, 80 and 180 Bloom. The aim of the work was to observe the influence of hydrocolloids on the change of basic properties of chemical …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 5. 2021
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KOVÁČOVÁ, Nikola. \textit{Vliv přídavku kuřecí želatiny na vybrané fyzikálně-chemické vlastnosti tavených sýrových omáček}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2021. Available from: https://theses.cz/id/786maq/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Kováčová, Nikola. Vliv přídavku kuřecí želatiny na vybrané fyzikálně-chemické vlastnosti tavených sýrových omáček. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / Technologie potravin
Theses on a related topic
-
Vliv ochucujících přísad na vybrané vlastnosti veganských omáček
Kateřina Cahelová -
Analýza marketingového mixu produktu Nowaco Předsmažený obalovaný sýr
Jan Valečka -
Tavený sýr jako funkční potravina
Jakub Přikryl -
Atraktivní nezrající sýr - projekt pro školní poloprovoz
Lucie Slančíková -
Sýr jako dárkový předmět
Pavel NOVÁK -
Vliv směsi bílého sýra a sýra holandského typu na vlastnosti tavených sýrových omáček
Iveta Daňková