Bc. Petr Listík

Master's thesis

Využití nových stacionárních fází v analýze umělých sladidel

New stationary phases in analysis of sweeteners
Anotácia:
Tato práce se zabývá analýzou umělých sladidel v potravinách. Teoretická část obsahuje charakterizaci sacharidů, umělých sladidel a jejich zdravotní rizika. Následně jsou popisovány vybraná umělá sladidla a jejich alternativy. Další část je zaměřena na využití vysokoúčinné kapalinové chromatografie ve stanovení umělých sladidel ve vzorcích potravin. Experimentální část práce je věnována optimalizaci …viac
Abstract:
This work deals with the analysis of artificial sweeteners in food. The theoretical part contains the characterization of carbohydrates, artificial sweeteners and their health risks. Subsequently, selected artificial sweeteners and their alternatives are described. The next part is focused on determination of artificial sweeteners in food samples using high performance liquid chromatography. The experimental …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 7. 2021
Zverejniť od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: doc. Ing. Lenka Česlová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Listík, Petr. Využití nových stacionárních fází v analýze umělých sladidel. Pardubice, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Master programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs