Jakostní parametry dlouhozrajících sýrů v průběhu výrobního procesu a zrání sýrů – Bc. Zuzana Leischnerová
Bc. Zuzana Leischnerová
Master's thesis
Jakostní parametry dlouhozrajících sýrů v průběhu výrobního procesu a zrání sýrů
Quality parameters of long ripened cheeses in the process of cheesemaking and ageing
Abstract:
Cílem práce bylo popsat výrobu a změny složek v průběhu zrání dlouhozrajících sýrů se zaměřením na Grana Padano a Parmigiano Reggiano. V praktické části byly pozorovány změny jakosti na fyzikálně-chemických a senzorických parametrech. Pro zkoumání byly vybrány sýry Gran Moravia a Tre Corti firmy Brazzale Moravia a.s. Hodnocení sledovaných parametrů probíhalo v průběhu výrobního procesu a následného …moreAbstract:
The objective of this thesis was to describe how are long ripened cheeses made and aged with focus on Grana Padano and Parmigiano Reggiano. In the experimental part there have been observed changes in quality as to physicochemical and sensory evaluation. Gran Moravia and Tre Corti from Brazzale Moravia a.s. were chosen as samples for experimental part. The analysis has been made of the cheesemaking …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
- Reader: Bohumíra Janštová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
LEISCHNEROVÁ, Zuzana. \textit{Jakostní parametry dlouhozrajících sýrů v~průběhu výrobního procesu a~zrání sýrů}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2021. Available from: https://theses.cz/id/7afqe7/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.