Vybrané charakteristiky syrového mléka – Ing. Adéla BALAJKOVÁ
Ing. Adéla BALAJKOVÁ
Diplomová práce
Vybrané charakteristiky syrového mléka
Exclude characterization of raw milk
Anotace:
Cílem této práce je stanovit dané vitamíny v kravském a kozím mléce metodou HPLC. Stanovení majoritních a minoritních složek kravského mléka pomocí spektroskopie za použití přístrojů Julie MilkoScope C5 Automatic a FT NIR Antaris ThermoNicolet.Abstract:
Objective of this works was to determine these vitamins in cow and goat{\crq}s milk using HPLC. Determination of majority and minority components of cow{\crq}s milk by spectroscopy system by way of Julie MilkoScope C5 Automatic and FT NIR Antaris ThermoNicolet were observed.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2009
Zveřejnit od: 19. 5. 2009
Identifikátor:
12427
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 6. 2009
Citační záznam
Jak správně citovat práci
BALAJKOVÁ, Adéla. Vybrané charakteristiky syrového mléka. Zlín, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 19. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 19. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vývoj HPLC metody stanovení psychofarmak v suché krevní skvrně pro farmakokinetické profilování
Eva Krejčířová -
HPLC metoda pro terapeutické monitorování antipsychotik
Lenka Jindřichová -
Vývoj/adaptace HPLC metody s fluorescenční detekcí pro stanovení alpelisibu v krevní plasmě pro výzkumné účely
Eva Krejčířová -
Stanovení monoaminů ve vzorcích mikrodialyzátu pomocí HPLC s elektrochemickou detekcí
Vítězslav Klíma -
Stanovení potravinářských barviv spektrofotometricky a metodou HPLC
Monika Ondroušková