Využití metody PCR pro identifikaci probiotik v potravinách – Bc. Natali Svobodová
Bc. Natali Svobodová
Diplomová práce
Využití metody PCR pro identifikaci probiotik v potravinách
Use of PCR method for identification of probiotics in food
Anotace:
Probiotika jsou definována jako živé mikroorganizmy, jejichž konzumace v dostatečném množství má pozitivní vliv na zdraví konzumenta. V dnešní době se čím dál větší část populace zajímá o vyvážený životní styl, ke kterému neodmyslitelně patří zdravé stravovací návyky. Mezi hlavní složky tzv. funkčních potravin patří právě probiotika, po kterých se v posledních letech významně zvyšuje poptávka. Tato …víceAbstract:
Probiotics are defined as living microorganisms whose consumption in sufficient quantities has positive effect on consumer’s health. Nowadays, an increasing part of the population is interested in a balanced lifestyle, which inevitably includes healthy eating habits. Probiotics are among the main components of so-called functional foods, whose demand has increased significantly in recent years. This …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 31. 5. 2022
- Vedoucí: Ing. Gabriela Franke, Ph.D.
- Oponent: Hana Přikrylová, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Ekotrofologie
Práce na příbuzné téma
-
Tradiční asijské fermentované mléčné výrobky
Daria Churiakova -
Fermentované mléčné výrobky obohacené o netradiční rostlinné a živočišné komodity
Magdaléna Zvonková -
Lyofilizované fermentované mléčné výrobky
Viktorie Omelková -
Fermentované mléčné výrobky
Jitka VESELÁ -
Fermentované mléčné nápoje
Karolína Horáková -
Probiotika v potravinových výrobcích
Renata Silná -
Probiotika v potravinových výrobcích pro děti
Petra Vozárová -
Probiotika a prebiotika v prevencii a liečbe porúch tráviaceho traktu
Ivana Strnadová