Bc. Natali Svobodová

Master's thesis

Využití metody PCR pro identifikaci probiotik v potravinách

Use of PCR method for identification of probiotics in food
Abstract:
Probiotika jsou definována jako živé mikroorganizmy, jejichž konzumace v dostatečném množství má pozitivní vliv na zdraví konzumenta. V dnešní době se čím dál větší část populace zajímá o vyvážený životní styl, ke kterému neodmyslitelně patří zdravé stravovací návyky. Mezi hlavní složky tzv. funkčních potravin patří právě probiotika, po kterých se v posledních letech významně zvyšuje poptávka. Tato …more
Abstract:
Probiotics are defined as living microorganisms whose consumption in sufficient quantities has positive effect on consumer’s health. Nowadays, an increasing part of the population is interested in a balanced lifestyle, which inevitably includes healthy eating habits. Probiotics are among the main components of so-called functional foods, whose demand has increased significantly in recent years. This …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2022

Thesis defence

  • Date of defence: 31. 5. 2022
  • Supervisor: Ing. Gabriela Franke, Ph.D.
  • Reader: Hana Přikrylová, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / field:
Chemistry and Food Technology / Ecotrophology