Využití metody PCR pro identifikaci probiotik v potravinách – Bc. Natali Svobodová
Bc. Natali Svobodová
Master's thesis
Využití metody PCR pro identifikaci probiotik v potravinách
Use of PCR method for identification of probiotics in food
Abstract:
Probiotika jsou definována jako živé mikroorganizmy, jejichž konzumace v dostatečném množství má pozitivní vliv na zdraví konzumenta. V dnešní době se čím dál větší část populace zajímá o vyvážený životní styl, ke kterému neodmyslitelně patří zdravé stravovací návyky. Mezi hlavní složky tzv. funkčních potravin patří právě probiotika, po kterých se v posledních letech významně zvyšuje poptávka. Tato …moreAbstract:
Probiotics are defined as living microorganisms whose consumption in sufficient quantities has positive effect on consumer’s health. Nowadays, an increasing part of the population is interested in a balanced lifestyle, which inevitably includes healthy eating habits. Probiotics are among the main components of so-called functional foods, whose demand has increased significantly in recent years. This …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 31. 5. 2022
- Supervisor: Ing. Gabriela Franke, Ph.D.
- Reader: Hana Přikrylová, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Ecotrophology
Theses on a related topic
-
Tradiční asijské fermentované mléčné výrobky
Daria Churiakova -
Fermentované mléčné výrobky obohacené o netradiční rostlinné a živočišné komodity
Magdaléna Zvonková -
Lyofilizované fermentované mléčné výrobky
Viktorie Omelková -
Fermentované mléčné výrobky
Jitka VESELÁ -
Fermentované mléčné nápoje
Karolína Horáková -
Probiotika v potravinových výrobcích
Renata Silná -
Probiotika v potravinových výrobcích pro děti
Petra Vozárová -
Probiotika a prebiotika v prevencii a liečbe porúch tráviaceho traktu
Ivana Strnadová