Viera NOVÁKOVÁ

Bakalářská práce

Alimentární mykotoxikózy

Alimentary Mycotoxicoses
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na obecnou problematiku a klasifikaci mikroskopických toxinogenních hub, produkujích mykotoxiny, které mohou způsobovat těžké otravy, pří-padně vyústit v závažná onemocnění. Vybrané druhy mykotoxinů jsou charakterizovány podle toxicity a chemického složení, dále je popsán typ onemocnění, které mohou vyvolat u lidí a zvířat. Z důvodu eliminace mykotoxikóz jsou důležité také …více
Abstract:
The dissertation focuses on microscopic toxigenic fungi that produce mycotoxins that can lead to acute poisoning or serious illness. Selected varieties of mycotoxins are classified according to their toxicity and chemical composition. This is accompanied by a description of different kinds of diseases these mycotoxins can cause both in humans and animals. Reliable diagnostics is important to fight …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Zveřejnit od: 21. 5. 2012

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

NOVÁKOVÁ, Viera. Alimentární mykotoxikózy. Kroměříž, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii

Práce na příbuzné téma