Vybrané metody posouzení autentičnosti u některých skupin potravin, – Alžběta Vítková
Alžběta Vítková
Bakalářská práce
Vybrané metody posouzení autentičnosti u některých skupin potravin,
Selected Methods of Authenticity Evaluation for Some Food Category
Anotace:
Předkládaná bakalářská práce je rešerše na téma falšování potravin. Poskytuje informace o způsobech falšování potravin a jejich odhalení. Dále poskytuje informace o vybraných analytických metodách, které jsou nejvíce využívány při prokazování autenticity potravin. V současnosti jsou využívány zejména metody molekulární biologie. Cílem práce je popis metod časově a ekonomicky méně náročnějších. K těmto …víceAbstract:
This bachelor thesis presents literal research into food fraud. Moreover it provides information on various types of food frauds and methods for detecting them. It further focuses on selected analytical methods most which are used to assess food authenticity. Nowadays, these are mainly molecular biology methods. The aim of the thesis was to describe those methods which are both less time-consuming …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Ludmila Zálešáková
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Vítková, Alžběta. Vybrané metody posouzení autentičnosti u některých skupin potravin,. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Rozdíly v technologii výroby a legislativních požadavcích na české a vietnamské potraviny živočišného původu
Hong Phuong Luongová -
Netradiční potraviny živočišného původu
Marie Klanicová -
Prevalence patogenních kmenů Yersinia enterocolitica v potravinách živočišného původu a charakterizace získaných izolátů
Petra Parůžková -
Potraviny bohaté na antioxidanty
Erika Zárubová -
Vliv podmínek skladování na mikrobiologickou kvalitu potravin živočišného původu
Kateřina Krcháková -
Vliv plísní na výrobu a kažení potravin živočišného původu
Lukáš Rejman -
Spektrální metody při ověřování pravosti uměleckých děl
Zdena HOLUBOVÁ -
Autenticita a její vztah k subjektivní vitalitě, pozitivitě a spojení s přírodou
Klára Vaculíková