Pozitiva a negativa konzumace králičího masa – Adéla Antošová
Adéla Antošová
Bakalářská práce
Pozitiva a negativa konzumace králičího masa
Positives and negatives of rabbit meat consumption
Anotace:
První část práce se zabývá obecnou charakteristikou. Králík je savec z řádu zajícovci, je to býložravec s dobrou schopností rozmnožování, který vznikl domestikací králíka divokého. Králíci se chovají kvůli produkci masa, kožek, vlny.V druhé části této práce se věnuji chovu v České republice. Chov králíků v ČR se začal rozvíjet v 60. letech 19. století, ale nějvětší rozvoj chovu nastal v 60. letech …víceAbstract:
The first part deals with the general characteristics. Rabbit is a mammal of the order lagomorphs, it is a herbivore with good reproductive ability, which was made by the domestication of the wild rabbit. Rabbits are bred because of the production of meat, skins, wool.In the second part of this work I deal with breeding in the Czech Republic. Rabbit breeding in the Czech Republic began to develop in …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
- Oponent: Karel Janda, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Zdroje inulinu v potravě a jeho dietetický význam
Eva Šebestová -
Význam syntázy mastných kyselin v působení dietetických mastných kyselin na epiteliální buňky tlustého střeva
Jana Bogorová -
Význam jelenovitých (Cervidae) v užitkových chovech.
Jan Sečkař -
Význam piva ve výživě a jeho vliv na lidské zdraví
David Vrkoč -
Vliv technologie chovu na složení kozího mléka
Monika Relichová -
Změny během zpracování sladkovodních ryb
Tomáš Kühn -
Vliv zbytků po zpracování technického konopí na senzorickou kvalitu kuřecího masa
Tomáš Macek -
Možnosti využití zbytků po zpracování technického konopí Cannabis sativa ve výživě brojlerových kuřat
Lucie Kratochvílová
Název
Vložil
Vloženo
Práva