Bc. Michaela Krupková
Bakalářská práce
Palmový tuk
Palm oil
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou palmového tuku počínající popsáním palmy olejné a způsobem získávání palmového tuku z plodů palmy olejné. Cílem práce bylo popsat nutriční hodnoty a chemické složení palmového tuku a popsat jeho vlastnosti a účinky na organizmus spolu s přehledem vědeckých výzkumů zabývajících se touto problematikou. Součástí práce je praktická část, která se zaměřuje na …víceAbstract:
The objective of this thesis is to describe palm oil and its health effects, describe its chemical composition and nutrition value. Part of the thesis is a practical part, which focuses on the knowledge of students about palm oil and it is focused on students‘ attitudes towards palm oil.Klíčová slova
palmový tuk palmojádrový tuk nasycené mastné kyseliny palmitová kyselina onemocnění srdce a cév nádorové onemocnění vysokoškolští studenti nutriční znalosti palm oil palm kernel oil saturated fatty acids palmitic acid cardiovascular diseases cancer diseases university students nutritional knowledge
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2017
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/h16or/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 6. 2017
- Vedoucí: MVDr. Halina Matějová
- Oponent: Mgr. Jana Spáčilová
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut
Práce na příbuzné téma
-
3-MCPD, 2-MCPD a jejich estery z pohledu nutričního terapeuta
Dita Pyšková -
Nenasycené mastné kyseliny
Zdeněk Brunclík -
Motivace pro vzdělávání vysokoškolských studentů s duševním onemocněním
Tereza Haušildová -
MR vyšetření srdce, technika a indikace
Miroslav MLYNÁŘÍK